Uskoro kreće otvaranje prijava za studij u inozemstvu

23.09.2024

Planiraš započeti svoje obrazovanje u inozemstvu? Donosimo ti najnovije savjete i informacije koje će ti pomoći da se što kvalitetnije pripremiš


Kada je najbolje započeti proces prijave?

Mnoga sveučilišta otvaraju prijave dvaput godišnje, obično u veljači i rujnu/listopadu, no važno je znati da prijavni proces često započinje nekoliko mjeseci prije samog upisa. Rani početak pruža brojne prednosti, od mogućnosti kvalitetnije pripreme motivacijskog pisma do ranijeg odgovora sveučilišta.

Rana prijava omogućuje budućem studentu više vremena za detaljno istraživanje obrazovnih institucija, pripremu potrebne dokumentacije, kao i pronalaženje smještaja. Ukoliko se suočiš s odbijenicom, rani početak ostavlja dovoljno vremena za razmatranje alternativnih opcija i prijave na druge programe.

Zato preporučujemo da se s procesom obrazovnog savjetovanja započne već na početku školske godine kako bi sve bilo spremno na vrijeme.

 

Kako obrazovno savjetovanje može olakšati proces?

Odabir i upis studija u inozemstvu može biti kompleksan proces, pogotovo kada su u pitanju specifični zahtjevi pojedinih sveučilišta. IntegralEdu tim obrazovnih savjetnika nudi individualizirane usluge koje uključuju savjetovanje o odabiru programa i sveučilišta, pomoć pri ispunjavanju dokumentacije te podršku pri traženju stipendija i financijske pomoći.

Za one koji nisu sigurni u svoje akademske ciljeve, profesionalna orijentacija može biti ključni korak u definiranju budućih koraka. Savjetnici u tom procesu pomažu pojedincu da osvijesti vlastite snage, interese i mogućnosti te usmjeravaju prema najboljoj opciji za tvoj obrazovni put.

 

Važnost motivacijskog pisma

Jedan od ključnih dijelova prijave je motivacijsko pismo, koje može presuditi u odabiru studenata za određeni program. Dobro strukturirano i pažljivo napisano motivacijsko pismo ne samo da prikazuje tvoju motivaciju za odabranim studijem, već i ističe tvoje vještine i postignuća.

Naši obrazovni savjetnici održavaju radionice pisanja motivacijskih pisama, gdje ćeš dobiti savjete i upute kako sastaviti pismo koje ostavlja pozitivan dojam i povećava tvoje šanse za upis željenog sveučilišta.

 

Ključni razlozi zašto djelovati sada

  • Prijave na sveučilišta često počinju već u rujnu/listopadu
  • Institucije visokog ranga imaju rokove prijava i do šest mjeseci prije početka nastave
  • Rane prijave osiguravaju brži odgovor i bolju pripremu za početak studija
  • Rano prijavljivanje daje više vremena za istraživanje financijskih opcija, smještaja i stipendija
  • Prijavi se na vrijeme kako bi osigurao/la mjesto na željenom sveučilištu i izbjegao/la stres oko pronalaska smještaja ili alternativnih opcija ako tvoj prvi izbor ne bude dostupan

 

Kako započeti?

Ako nisi siguran/na koji studij ili smjer odabrati, IntegralEdu nudi profesionalnu orijentaciju koja će ti pomoći u definiranju ciljeva. Pored toga, naši savjetnici mogu ti pomoći u istraživanju kriterija prijave, pripremama za testove i intervjue te savjetovanju o financijama i stipendijama.

Rana prijava je prvi korak prema uspješnom akademskom putu – kreni već danas! Javi nam se.

Povezane vijesti

Coventry University – iskustvo studentice iz Hrvat...

Uz teorijsko znanje, studenti imaju mogućnost prakse ili studentske razmjene te stječu vještine i iskustva koja ih čine konkurentnijima na tržištu rada po završetku studija u inoz...
07.07.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka