EDUmarathon: IntegralEdu besplatno informira mlade o obrazovnim prilikama u inozemstvu

05.09.2024

IntegralEdu dolazi u Pulu, Rijeku i Pazin


Kao dio svog najuspješnijeg projekta za informiranje mladih o obrazovnim prilikama u inozemstvu, IntegralEdu obrazovni savjetnici ponovno dolaze u Pulu, Pazin i Rijeku. Ovaj je projekt u proteklih nekoliko godina uspješno informirao na stotine učenika i njihovih roditelja o obrazovnim mogućnostima u inozemstvu.

U tri dana našeg EDUmarathona, mladi iz Pule, Pazina, Rijeke i okolice imaju priliku saznati kako izgleda studij u inozemstvu, ali i sve o procesu pripreme i prijave, financijama, studentskom životu i svim drugim pitanjima vezanim za obrazovanje u inozemstvu.


Zašto posjetiti EDUmarathon?

  • Na jednom mjestu možeš saznati sve informacije o sveučilištima u inozemstvu, ali i o programu profesionalne orijentacije, dodatnim testovima jezika i drugim provjerama znanja
  • Imaš priliku saznati više o obrazovnom savjetovanju i zašto je ono važno za uspješan upis studija
  • Jednostavno se informiraj o uvjetima upisa, školarinama, stipendijama i zajmovima
  • Imaš priliku za besplatne individualne konzultacije na kojima možeš saznati koji je studij s obzirom na tvoje interese i želje za tebe idealan te kako ga možeš upisati
  • Imaš priliku uživo upoznati predstavnike dva sveučilišta i pitati ih sve što te zanima

 

Informacije iz prve ruke – upoznaj sveučilišta iz Nizozemske i Austrije


Uz naše savjetnike, na događaju posjetitelji imaju priliku upoznati i dva sjajna inozemna sveučilišta iz Austrije i Nizozemske.

Fontys University of Applied Sciences


Osim kvalitete studija, velikom je broju studenata presudan faktor pri donošenju odluke o tome gdje studirati upravo sama lokacija sveučilišta. Fontys University of Applied Sciences nudi preko 30 studijskih programa na engleskom jeziku iz područja IT-a, inženjerstva, ekonomije, umjetnosti i zdravstva na svojim kampusima od kojih se svakako ističu oni u nizozemskim gradovima Eindhoven, Venlo i Tilburg.

Fontys University of Applied Sciences, kako mu i samo ime govori, sveučilište je fokusirano na Problem-based learning (PBL) i Design-Based Education (DBE) gdje studenti praksu povezuju s teorijom tako da tijekom cijelog studija surađuju i obavljaju stažiranja radom u nekom od mnogobrojnih  partnera od prve godine studija.

Popularni programi: Applied Mathematics, Automotive Engineering, Electric and Electronic Engineering, International Finance and Control, ICT: Information and Communication, International Business, Marketing Management – Digital Business Concepts.


Carinthia University of Applied Sciences


Carinthia omogućuje učenje kroz praktičan pristup, kontinuirano mentorstvo i poticajnu prijateljsku atmosferu. S dostupnim programima na engleskom i njemačkom jeziku, ovo austrijsko sveučilište nudi širok spektar popularnih studijskih programa. Carinthia University of Applied Sciences sveučilište je usmjereno na obrazovanje koje studentima omogućuje mnoge prilike kroz princip rada orijentiran na praksu i mentorstvo. Profesori i gostujući predavači iz raznih područja zaslužni su za interdisciplinarno i međunarodno orijentirano sveučilišno obrazovanje s preko 30 studijskih programa. Studiranje i život na ovom sveučilištu prilagođeni su mladoj, dinamičnoj zajednici pa tako nude mnoštvo kulturnih i sportskih događanja te prilika za umrežavanje. Neki od istaknutih programa su Architecture, Civil Engineering, Sustainable Building & Property Management, Mechanical Engineering, Biomedical Science, Healthcare and Nursing, Physiotherapy, Radiologic Technology, Social Work i drugi.


Individualno savjetovanje uz stručnjake iz IntegralEdu 


Osim informativnih prezentacija, posjetitelji EDUmarathona imaju priliku upoznati naše savjetnice Anu i Helenu te putem individualnih konzultacija saznati odgovore na specifična pitanja. 

Ana, naša diplomirana pedagoginja i skandinavistica, rođena je Dalmatinka koja je, kako kaže, nažalost za studij odabrala Zagreb umjesto studija u inozemstvu. U sklopu studija provela je 6 mjeseci učeći norveški jezik na Sveučilištu Agder u Kristiansandu. U agenciji IntegralEdu radi kao viša obrazovna savjetnica te je pomogla već stotinama hrvatskih učenika prilikom prijave na studij u inozemstvu uključujući destinacije poput SAD-a, Nizozemske, Italije, Španjolske i sl. Često ističe da su joj najdraži dijelovi posla savjetovanje učenika kroz profesionalno usmjeravanje. 

Helena je rođena Istrijanka.  Odrastala je u dvojezičnom govornom području i krenula razvijati ljubav prema jezicima. Radi kao mlađa obrazovna savjetnica u IntegralEdu, a motiv zbog kojeg se zaposlila u našoj agenciji pronašla je na studentskoj praksi u Granadi u Španjolskoj gdje je godinu dana radila u Uredu za međunarodnu suradnju tamošnjeg Filozofskog fakulteta. Kao veliku zaljubljenicu u strane jezike i kulture, veseli ju istraživanje drugih država, posebice njihovih obrazovnih sustava, a zahvaljujući obrazovnoj podlozi u nastavništvu, posebno voli dijeliti i prenositi svoje spoznaje mladim naraštajima.

Ne propustite sjajnu priliku za besplatnim informiranjem o nevjerojatnim mogućnostima koje vam pruža obrazovanje u inozemstvu. Prijavite se za EDUmarathon! 
 

Povezane vijesti

Coventry University – iskustvo studentice iz Hrvat...

Uz teorijsko znanje, studenti imaju mogućnost prakse ili studentske razmjene te stječu vještine i iskustva koja ih čine konkurentnijima na tržištu rada po završetku studija u inoz...
07.07.2021 Vidi više

Rezervirajte savjetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite primati novosti i ponude:

Pravila o zaštiti osobnih podataka